Dlaczego nie powinniśmy spożywać dużo cukru?

Cukier dostępny na półkach sklepowych pozyskuje się najczęściej z buraków cukrowych lub z trzciny cukrowej. Produkt, który spożywamy jest rafinowany, a co za tym idzie pozbawiony jakichkolwiek substancji odżywczych.
Biały cukier w nadmiernych ilościach powoduje maski ochronne spustoszenie w organizmie.

powoduje zaparcia
podrażnia śluzówkę w żołądku
substancja bardzo zakwasza organizm
jest to substancja silnie uzależniająca
powoduje wzrost ryzyka uzależnienia od jednorazowa bielizna alkoholu
niszczy zęby
wpływa niekorzystnie na układ nerwowy, powoduje senność, rozdrażnienie oraz spadek koncentracji
powoduje spadek odporności organizmu
przez cukier organizm zużywa większe ilości witamin i minerałów

Warto pomyśleć o konsekwencjach, gdy sięgniemy po kolejnego batonika lub wsypiemy kolejną łyżeczkę cukru do kawy lub herbaty. audyt energetyczny cena

pączki z cukrem